Борги по зарплаті лікарям погасять до кінця року

Вівторок, 19 вересня 2017, 16:08
Про таку обіцянку Уряду повідомилиу Міністерстві охорони здоров’я
Борги по зарплаті лікарям погасять до кінця року

Заборгованість становить 81,7 млн. грн.  Але чиновники попереджують, що борги виникатимуть і надалі, - повідомляє «Справжня Варта»

Причина - застаріла систему управління.

"Без ухвалення відповідних Законів парламентом ситуація принципово не зміниться, а дефіцит і заборгованість по зарплатах і надалі виникатимуть щороку. Саме тому команда МОЗ підтримує прагнення медиків змінити такий стан справ і робитиме все від неї залежне, щоб парламент ухвалив законопроекти № 6327 та №6604, необхідні для старту медичної реформи”  – стверджує в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.

Окрім того, щоб запобігти виникненню заборгованості із виплати зарплати медикам, які систематично трапляються наприкінці року, МОЗ підготувало проект розпорядження Кабміну «Про розподіл резерву медичної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам у 2017 році», який було погоджено ухвалити на найближчому засіданні Кабінету міністрів України.

Як раніше писала «Справжня Варта», одержувачі субсидій за воду не поспішають погашати борги перед «Харківводоканалом».

Всього на початок липня загальний борг споживачів перед КП «Харківводоканал» становить 340 млн грн. В опалювальний сезон борг одержувачів субсидій у середньому становить близько 20 млн грн, а в інший час - близько 1 млн грн.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments