Опалювальний сезон в Україні може початися раніше

Середа, 27 вересня 2017, 11:07
Початок опалення будинків залежить від температури
Опалювальний сезон в Україні може початися раніше

За метеорологічними прогнозами 27 вересня в Україні очікується зниження температури. Тому не виключено, що опалювальний сезон стартує раніше, аніж планувалося, - повідомляє «Справжня Варта»

Про це в інтерв’ю 5-му каналу повідомив Віце-прем’єр-міністр - Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко. Він нагадав, що минулого року він почався 5 жовтня і закінчився 15 квітня.

Урядовець зазначив про складність відносин між муніципалітетами, НАК «Нафтогаз» і компаніями, які виробляють тепло. «Укладання договорів відбувається недостатньо активно. Із понад двох тисяч договорів наразі підписано біля 400. Цю роботу необхідно підсилювати. Вже вступив в дію закон про ринок газу, де визначаються взаємовідносини між суб’єктами, які отримують газ і теплопостачальними компаніями, які виробляють тепло, продають, після чого – розраховуються за газ», — зазначив Геннадій Зубко.

Як раніше писала «Справжня Варта», прибудинковий лічильник тепла дозволить заощадити кожній квартирі 150-180 гривень щомісяця.

Витрати на кожну квартиру за встановлений лічильник за кошти  постачальній компанії  становитимуть до 18 гривень на місяць.

Таким чином, економія складе 1501-160 грн на місяц мінус ці 18 гривень.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments