Тенденція вибухів на військових складах містить загрозу для національної безпеки - Порошенко/ Відео

Четвер, 28 вересня 2017, 09:03
Президент України побачив у НС зі зберіганням боєприпасів на українських складах небезпечну тенденцію
Тенденція вибухів на військових складах містить загрозу для національної безпеки - Порошенко/ Відео

Таку заяву він зробив на воєнному кабінеті, скликаному з приводу надзвичайної події на артскладах під Винницею.

"Ми маємо навчитися захищати наші стратегічні об’єкти від диверсійних груп. Є інші версії? Значить будемо притягати до відповідальності тих, хто буде (винен – ред.) за іншими версіями», - підкреслив Президент, - повідомляє «Справжня Варта»

Петро Порошенко повідомив, що сьогодні зранку дав наказ посилити оборону і охорону стратегічних об’єктів силами Збройних Сил. «Ми далі миритися з цими подіями не можемо», - підкреслив Президент.

Глава держави наголосив, що тенденція вибухів на військових складах містить загрозу для національної безпеки. «Просив би ретельно підготуватися для засідання РНБО, щоб були вжиті вичерпні заходи в найкоротші терміни і не допустити повторення трагедії», - підкреслив Президент.

«На даний час розповсюдження пожежі припинено, локалізавано. Є задимлення території. Але відкритого вогню немає. В останні години немає і вибухів на території сховища», - повідомив міністр оборони України Степан Полторак.

Міністр оборони зауважив, що подібна надзвичайна подія відбувається не перший раз. Він нагадав, що після вибухів на складах боєприпасів у Сватовому був звільнений заступник Начальника Генерального штабу, притягнуто до відповідальності та оголошено про службову невідповідність шести генералам та 46 офіцерам. За підсумками роботи у Балаклеї до дисциплінарної відповідальності було притягнуто 80 людей. Міністр повідомив, що за підсумками розслідування подій під Маріуполем найближчим часом доповість Президенту про результати.

Як раніше писала «Справжня Варта», Харківщина підготувала до відправки перший гуманітарний вантаж для Вінниці.

Юлія Світлична: «Ми підтримуємо зв'язок з Вінницькою ОДА й сформували склад гуманітарної допомоги, виходячи з потреби. Цю допомогу відправимо вже сьогодні. Також формуємо вантаж будматеріалів, який плануємо відправити найближчим часом. Ми маємо досвід ліквідації наслідків подібної надзвичайної ситуації, тому також готові надати будь-яку необхідну консультативну та організаційну допомогу, а також направити фахівців».

26 вересня виникла велика пожежа на 48-му арсеналі ЗСУ у Вінницькій області, що в 2 кілометрах від межі Калинівки. На складах зберігається 188 тис. т боєприпасів на площі 60 гектарів. Серед них - ракети для систем залпового вогню "Смерч", "Ураган" та "Град".

Як відомо, за офіційними даними,  загалом, у місті Балаклія і селах, які постраждали від НС на території 65-го арсеналу, пошкоджені 265 будівель, у тому числі 231 житловий будинок (114 приватних і 117 багатоквартирних), 22 об'єкти інфраструктури та промисловості, 12 об'єктів соціальної сфери, у тому числі дві школи й два дитячі садки.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments