Для пенсіонерів введені більш вигідні умови отримання субсидії

П'ятниця, 29 вересня 2017, 10:07
Пенсіонерам субсидія призначається, лише виходячи з розміру пенсії
Для пенсіонерів введені більш вигідні умови отримання субсидії

Це стосується лише тих українців, які донедавна працювали і отримували заробітну плату, або, скажімо, зарплату і пенсію, а віднедавна – у минулому чи цьому році (І та ІІ квартали) з тих чи інших причин залишили роботу і отримують єдиний вид доходу – пенсію, - повідомляє «Справжня Варта».

Уряд роз'яснює: «Громадяни, які стали пенсіонерами, наприклад у травні цього року, або пенсіонери, які припинили працювати, скажімо, у червні цього року, і не мають інших доходів, ніж пенсія, мають змогу оформити субсидію, виходячи лише з одного доходу – пенсії».

Щоб скористатися таким правом, необхідно звернутися до управління соціального захисту населення лише з декларацією про доходи, в якій зазначити вид доходу - пенсія, наприклад, з 1 червня 2017 року. Тоді з 1 жовтня 2017 року таким українцям не враховуватиметься дохід за I і II квартал 2017 року, а братиметься до уваги лише розмір щомісячної пенсії.

Якщо ж людина стала пенсіонером, скажімо, з вересня, вона має змогу у грудні звернутися до управління соцзахисту з декларацією про доходи і субсидію перерахують.

Як раніше писала «Справжня Варта», розпочинається процес розрахунку розміру «зимової» субсидії.

Жодних документів субсидіантам повторно подавати не потрібно.

Також уряд штучно не обмежуватиме кількість субсидіантів. Про це заявив Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко.

За його словами, зменшення кількості субсидіантів може відбуватися лише природнім шляхом – внаслідок зростання доходів українців.

Також працюючих пенсіонерів не будуть примусово виганяти з роботи на пенсію.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments