Військові арсенали в Україні обладнають засобами боротьби з безпілотниками

П'ятниця, 29 вересня 2017, 19:03
Арсенал у Калинівці, де сталася пожежа, стане першим арсеналом, де встановлять таку систему
Військові арсенали в Україні обладнають засобами боротьби з безпілотниками

Для боротьби з дронами, на всіх арсеналах віськові встановлюватимуть спеціальні вишки. Як вважають у Міноборони, це дозовлить попрередити підпал арсеналів з повітря, - повідомляє «Справжня Варта»

- Це перший арсенал, на якому ми впроваджуємо таку новітню систему і до кінця року всі арсенали будуть обладнані засобами раннього виявлення, - зазначив начальник Озброєння Збройних Сил України генерал-майор Микола Шевцов.

За слвоами Шевцоца, арсенал у Калинівці планувалося розформувати, але революційні події та ситуація на Донбасі примусили його зберегти.

- У 2015 році Начальник Генерального штабу Збройних Сил України прийняв рішення відмінити розформування цієї частини і почати її обладнання як арсеналу для зберігання боєприпасів. У 2014 році було виділено близько 625 тис грн на підтримання першочергових заходів, які забезпечують безпеку арсеналу. В 2015 році - 760 тис грн на обслуговування цього арсеналу. У 2016 році сюди було вже виділено 2 млн 275 тис грн і у 2017-му – 25 млн грн, які було сплановано використати для забезпечення в першу чергу засобів раннього виявлення, - зазначив генерал-майор Микола Шевцов.

Як раніше писала «Справжня Варта», Президент України побачив у НС зі зберіганням боєприпасів на українських складах небезпечну тенденцію.

"Ми маємо навчитися захищати наші стратегічні об’єкти від диверсійних груп. Є інші версії? Значить будемо притягати до відповідальності тих, хто буде (винен – ред.) за іншими версіями», - підкреслив Президент.

26 вересня виникла велика пожежа на 48-му арсеналі ЗСУ у Вінницькій області, що в 2 кілометрах від межі Калинівки. На складах зберігається 188 тис. т боєприпасів на площі 60 гектарів. Серед них - ракети для систем залпового вогню "Смерч", "Ураган" та "Град".

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments