В Україні можуть з'явитися зоокопи

П'ятниця, 6 жовтня 2017, 19:03
Їхні обов'язки - захищати тварин від людей, а людей - від тварин
В Україні можуть з'явитися зоокопи

Таку пропозицю про створення зоополіції висунуто Київською міськрадою, - повідомляє «Справжня Варта»

на пленарному засіданні Київської міської ради депутати прийняли рішення звернутися до Верховної Ради України з пропозицією внести зміни до закону про Національну поліцію, зокрема, доповнити його пунктом про створення зоополіції. 

Наразі можливість створення такої окремої структури, як зоополіція, не передбачена законодавством України та потребує регламентування нормативно-правовими актами України. 

“З метою захисту домашніх та безпритульних тварин від жорстокого поводження та попередження нападів агресивних тварин на людей, якраз і необхідно створити зоополіцію. Зазначу, що відповідне рішення підготовлено у відповідь на електронну петицію, яка пропонувала створити окрему службу, що захищатиме тварин”, - зазначив автор рішення, депутат Київради Костянтин Яловий.

Як раніше писала «Справжня Варта», мавпи в зоопарку під Харковом відірвали людині пальці і вухо.

Працівники слідчо-оперативної групи Дергачівського відділу поліції, які прибули на місце події за викликом колег постраждалого, встановили, що працівник отримав тілесні ушкодження під час виконання своїх професійних обов’язків. Зі слів свідків, чоловік зайшов у клітку з мавпами, щоб погодувати їх. Несподівано тварини накинулись на нього. В результаті нападу у потерпілого травматичним шляхом ампутована права вушна раковина та декілька пальців рук.

Також ведмеді з харківського зоопарку з'їли рідкісні рослини.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments