МОН зобов’язав школи публікувати фінансові звіти

Середа, 18 жовтня 2017, 15:37
Публікація повинна з'явитися на сайтах шкіл або сайтах їх засновників.
МОН зобов’язав школи публікувати фінансові звіти

Така вимога присутня у листі-роз’ясненні Міністерства освіти  "Щодо нагальних питань впровадження Закону України “Про освіту”, - повідомляє «Справжня Варта»

У листі МОН зазначено, що вже з 28 вересня 2017 року всі заклади освіти зобов’язані публікувати фінансові звіти на своїх або сайтах засновників. Якщо школа обслуговується центральною бухгалтерією, то МОН рекомендує останній передавати закладам освіти всі необхідні документи для подальшого оприлюднення згідно з вимогами закону.

Також у Міносвіти звертають увагу, що згідно з частиною 1 статті 68 Закону органи управління освіти зобов’язані оприлюднювати всю публічну інформацію відповідно до вимог Законів України “Про доступ до публічної інформації” та “Про відкритість використання публічних коштів”.

Це має бути зроблено “у спосіб, що забезпечує вільний безоплатний доступ до неї, можливість анонімного перегляду, копіювання та роздрукування інформації” та “у вигляді наборів даних (електронних документів), організованих у форматі, що дозволяє їх автоматизоване оброблення електронними засобами (машинозчитування) з метою повторного використання”.

Як раніше писала «Справжня Варта», Угорщина блокуватиме зближення України та ЄС через наш закон "Про освіту".

Таку заяву зробив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіятро.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments