Медична реформа розпочалася в Україні

Четвер, 19 жовтня 2017, 16:04
Парламент схвалив урядовий законопроект
Медична реформа розпочалася в Україні

Верховна Рада України підтримала підготовлені Кабінетом Міністрів України рішення, які  започатковують медичну реформу в Україні, передусім в частині фінансування галузі та надання державних гарантій надання медичних послуг та лікарських засобів. Так, за ухвалення урядового законопроекту  №6327 «Про державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів», який розглядався в сесійній залі протягом трьох днів, в цілому проголосували 240  народних депутатів, - повідомляє «Справжня Варта»

Парламентарі також підтримали за основу технічні зміни до Бюджетного кодексу, які дозволять запровадити ухвалені ініціативи. Коментуючи рішення, в.о. Міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун відзначала, що йдеться, передусім, про запровадження  принципу «гроші йдуть за пацієнтом» з перехідним періодом до 2020 року, а також фіксацію ролі державного та місцевих бюджетів у системі охорони здоров'я. Таким чином, буде започаткована конкуренція за пацієнтів, підвищиться  якість послуг в медичних закладах. Це також дозволить відійти від ручного керування фінансами і запровадити гідну оплату праці лікарів, - повідомили у прес-службі Кабміну.

Як раніше писала «Справжня Варта», військові медики урочисто відзначили 140 років з дня заснування Військово-медичного клінічного центру Північного регіону.

140 років тому у Харкові був створений лазарет на 200 місць, який згодом став військовим госпіталем другого класу.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

   

comments powered by HyperComments