Громадянам неминуче підвищать "податок на сміття"

П'ятниця, 20 жовтня 2017, 11:35
Це буде пов'язано з введенням роздільного збору сміття
Громадянам неминуче підвищать "податок на сміття"

Таку думку висловив  Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак, - повідомляє «Справжня Варта».

Семерак зауваживи, що нова модель поводження з твердими побутовими відходами передбачатиме збільшення зборів за утилізацію сміття.

"Населення не хотіло б значного збільшення зборів, але воно неминуче", - пояснив Міністр екології та природних ресурсів.

Мотивація: Жодне місто в Україні зараз не готове сортувати сміття. Відсутні елементарні речі для запровадження сортування твердих побутових відходів - контейнери, - повідомила прес-служба міністерства.

Як раніше писала «Справжня Варта», Харків планує оновити комунальну техніку для вивозу сміття.

За задумами міських чиновників, воно повинно охопити сміттєвози, бункеровози. Крім того, у всіх дворах встановлять нові контейнери.

Зокрема, Харків став єдиним містом в Україні, де буде працювати сміттєвоз з функцією миття контейнерів. Поки закупили один такий автомобіль, а наступного року придбають ще дві машини.

Директор профільного комунального підприємства «Комплекс з вивезення побутових відходів» Фазіль Аббасов повідомив, що  зараз технопарк КП «КВПВ» оновлено на 50%. У 2018 році планується придбати ще 25 сміттєвозів, 10 бункеровозів і 3 тис. нових євроконтейнерів. 2 тис. контейнерів уже замінили, до кінця року встановлять ще тисячу, а в наступному році повністю оновлять всі ємності для збору сміття. У тому числі в дитячих садках, школах і лікарнях.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments