Медреформа не скоротить кількість лікарень - Гройсман

П'ятниця, 20 жовтня 2017, 12:53
Її результатом стане зміна фінансування системи охорони здоров’я, зміна якості надання послуг і оплати праці лікарів
Медреформа не скоротить кількість лікарень - Гройсман

Таку обіцянку надав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, коментуючи прийняття парламентом медичної реформи, - повідомляє «Справжня Варта».

«Запевняю, лікарень менше не стане, ФАПів буде навіть більше. І вони будуть забезпечені всім необхідним. Треба навести лад в сільській медицині, в екстреній медицині. Ми будемо йти локальними речами і глобально змінювати систему», - сказав Володимир Гройсман.  

Глава Уряду підкреслив, що для досягнення цілей знадобиться «декілька років серйозної важкої праці».

Як раніше писала «Справжня Варта», за новими медичними "правилами" на третьому рівні складності хвороби більшість пацієнтів повинні будуть заплатити за лікування самостійно або десь шукати гроші.

Діагностика порушення ритму серця у дитини буде коштує 65 тисяч гривень. Репротезірованіе двох клапанів серця - майже 190 тисяч гривень. Аневризма серця - майже 154 тис гривень. Стеноз - більше 163 тисяч. Шунтування аорти - 130 тисяч гривень. Коронарний тромбоз - 103 тисячі. Лікування цирозу печінки - 111 тисяч. Операція з видалення каменя в жовчному міхурі буде коштувати від 34 до 51 тисячі гривень. Лікування гострого панкреатиту - майже 72 тисячі. Відкрита рана ліктя "витягне" з кишень пацієнтів близько 54 тисяч, а відкрита рана передпліччя - 33,5 тисячі гривень. Забій гомілки потягне на 71 тисячу гривень.

Це третій рівень хвороби, за який пацієнт зобов'язаний буде заплатити сам.

В 2018-2019 роках друга і третя ланки медичної допомоги залишаться безкоштовними для пацієнта, і система в зазначений період змінюватися не буде. А з 2020 року держава буде оплачувати таку допомогу через субвенцію.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments