Нацрада позакривала 36 радіостанцій медіахолдингу Курченка

Понеділок, 23 жовтня 2017, 01:55
Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення не продовжила термін дії ліцензій, тим самим припинивши мовлення 36 FM-станцій медіахолдингу UMH (УМХ), що з деяких пір належить збіглому младоолігарху Сергію Курченку.
Нацрада позакривала 36 радіостанцій медіахолдингу Курченка

Підставою для цих рішень стали не подані вчасно документи або непрозора структура власності, повідомляє «Справжня Варта».

Відповідно до закону «Про телебачення і радіомовлення», телерадіоорганізації і провайдери повинні подавати звіти про структуру своєї власності регулятору – Нацраді з телерадіомовлення. У разі несвоєчасного подання звітів передбачений штраф в розмірі 5% від загальної суми ліцензійного збору за всіма ліцензіями, власниками яких є порушник.

«У жовтні Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення не продовжила термін дії ліцензій, а також звернувся до суду з приводу анулювання ліцензій ряду радіостанцій, що входять в структуру медіахолдингу UMH», – повідомив член Нацради Сергій Костинский на своїй сторінці в Facebook.

Сергій Костинський вважає ці рішення безпрецедентними, але запевняє: розпочата практика буде застосовуватися до всіх ліцензіатів, які невчасно подали документи або надали некоректні дані про кінцевих бенефіціарів та структурі медіавласності в цілому.

UMH (Український Медіа Холдинг) – один з медіахолдингів України. До складу входять друковані видання та радіостанції, а також великі сервісні, розважальні портали і новинні агрегатори. Все це було створено і успішно працювало, допоки власником UMH був харків'янин Борис Ложкін – нинішній секретар Національної інвестиційної ради, а до того – з 10 червня 2014року по 29 серпня 2016 року – Глава Адміністрації Президента України. 2013 року Ложкін продав холдинг Сергію Курченку. У 2014 році прокуратура висунула керівництву холдингу підозри в ухилянні від сплати податків і нанесенні великих збитків держкомпаніям. Тоді ж Курченко потрапив до списку санкцій Євросоюзу.

comments powered by HyperComments