Медична реформа передбачає оплату з державного бюджету 100% вартості медичної послуги - Гройсман

Вівторок, 24 жовтня 2017, 13:02
"Ми на 100% будемо покривати усі послуги"
Медична реформа передбачає оплату з державного бюджету 100% вартості медичної послуги - Гройсман

Таку заяву зробив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, - повідомляє «Справжня Варта».

"Ми на 100% будемо покривати усі послуги. Маємо збільшення (бюджетного фінансування галузі в 2018 році)  більш  ніж 10 млрд грн. Цього достатньо (для впровадження змін)", - сказав ВолодимирГройсман. 

Він додав, що роздмухувати міфи та нісенітниці про медичну реформу не треба. Натомість треба спільно працювати, аби послідовно впроваджувати зміни, метою яких є перетворення системи охорони здоров'я на доброзичливу до пацієнта та лікаря галузь. 

Одночасно з реформою, зазначив Володимир Гройсман, будуть продовжені програма "Доступні ліки" і програма будівництва кардіоцентрів та перинатальних центрів, зокрема у Львові і Чернівцях. Окремо буде опрацьовано рішення щодо надання допомоги сім'ям з важко хворими дітьми.

"У наступному році ми також хочемо суттєво підвищити зарплати  сімейним лікарям. Це важливо", - сказав Глава Уряду.

Як раніше писала «Справжня Варта», Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман пообіцяв, що медреформа не скоротить кількість лікарень.

Відомо, за новими медичними "правилами" на третьому рівні складності хвороби більшість пацієнтів повинні будуть заплатити за лікування самостійно або десь шукати гроші.

Діагностика порушення ритму серця у дитини буде коштує 65 тисяч гривень. Репротезірованіе двох клапанів серця - майже 190 тисяч гривень. Аневризма серця - майже 154 тис гривень. Стеноз - більше 163 тисяч. Шунтування аорти - 130 тисяч гривень. Коронарний тромбоз - 103 тисячі. Лікування цирозу печінки - 111 тисяч. Операція з видалення каменя в жовчному міхурі буде коштувати від 34 до 51 тисячі гривень. Лікування гострого панкреатиту - майже 72 тисячі. Відкрита рана ліктя "витягне" з кишень пацієнтів близько 54 тисяч, а відкрита рана передпліччя - 33,5 тисячі гривень. Забій гомілки потягне на 71 тисячу гривень.

Це третій рівень хвороби, за який пацієнт зобов'язаний буде заплатити сам.

В 2018-2019 роках друга і третя ланки медичної допомоги залишаться безкоштовними для пацієнта, і система в зазначений період змінюватися не буде. А з 2020 року держава буде оплачувати таку допомогу через субвенцію.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments