«Маски-шоу-стоп». У регіонах відбувається шалений тиск правоохоронців на бізнес

Вівторок, 24 жовтня 2017, 17:08
Наявність численних сигналів про це констатував прем'єр під час засідання Ради регіонального розвитку у Києві
«Маски-шоу-стоп».  У регіонах відбувається шалений тиск правоохоронців на бізнес

Характеризуючи це явища, Гройсман порівняв його з "епідемією".

Водомир Гройсман: «Я зустрічаюсь з бізнесом, і ми маємо на місцях сигнали шаленого тиску правоохоронної системи (на бізнес)», - повідомляє «Справжня Варта».

За словами Прем’єр-міністра України, доручення про припинення невмотивованих силових дій під час санкціонованих судом обшуків вже видані керівниками МВС, ДФС та Генеральної прокуратури.  

Глава Уряду навів статистику, за якою кількість звернень підприємців зі скаргами на контролюючі та силові структури суттєво збільшилася по всім напрямкам роботи. Так, за даними веб-порталі «Судова влада України», кількість скарг на дії слідчих та прокуратури минулого року становила понад 86 тис., а за перше півріччя поточного року вже зросла до понад 47 тис. Минулого року кількість клопотань слідчих про обшуки минулого року становила понад 94 тис., з початку цього року – вже майже 60 тис. Клопотань про арешт майна минулого року було понад 38 тис., з початку цього року – вже 30,5 тис.   

«З цим не маємо права миритися, у цьому потрібно поставити крапку. Ми маємо зупинити епідемію силового тиску на бізнес, - сказав Глава Уряду. - Одна з головних вимог сьогодні до місцевої влади, контролюючих структур -   залишити бізнес і економіку у спокої».    

Запропонований Урядом проект закону про відповідальність правоохоронців за надмітний тиск на підприємців – одна з ініціатив на цьому шляху. Як підкреслив Глава Уряду, документ визначатиме межі пропорційності дій посадових осіб правоохоронних органів під час проведення обшуків, встановлюватиме відповідальність посадових осіб правоохоронних органів за неправомірну діяльність під час проведення слідчих дій та інших процесуальних заходів, запроваджуватиме обов’язковість відеозапису здійснення слідчих дій, визначатиме чіткі строки досудового розслідування та інших процесуальних строків у кримінальних провадженнях тощо.  

Наступним етапом, додав Володимир Гройсман, стане розгляд та ухвалення проекту закону про Службу фінансових розслідувань, подальші рішення по дерегуляції та прозорої приватизації, яка дозволить залучати інвестиції та створювати нові робочі місця.

Як раніше писала «Справжня Варта», Уряд зобов'яже бізнес приймати на роботу людей від 45 років за квотою.

Це передбачено законопроектом № 6614.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments