Всіх "гадженіков" і "мобільників" зареєструють за новим законопроектом

Четвер, 26 жовтня 2017, 19:01
Паспортна реєстрація абонентів мобільного зв'язку - європейська норма

Вона спрощує доступ до наших переговорів і персональних даних співробітників спецслужб, в тому числі їх корумпованих представників, - повідомляє «Справжня Варта».

Відкритий простір не тільки для боротьби з терористами, але і до зловжиівань - один з основних аргументів проти примусової реєстрації абонентів.

Нацкомісія регулювання зв'язку та інформатизації 17 жовтня 2017 року спростила процедуру реєстрації абонентів мобільного зв'язку. Процедура ще не вступила в силу. Щоб вона запрацювала, парламент повинен прийняти законопроект Держслужби спецзв'язку і захисту інформації, - пише видання "Економічна правда".

Проблема в тому, що Держспецзв'язку хоче ввести примусову реєстрацію абонентів мобільного зв'язку, їх смартфонів і планшетів. Експерти і мобільні оператори наполягають на введенні добровільної реєстрації.

У разі подання заяви в електронній формі абонент буде ідентифікувати себе за допомогою електронного цифрового підпису (ЕЦП), BankID і інших альтернативних засобів. Мобільні оператори отримають дев'ять місяців на підготовку до впровадження процедури ідентифікації.

Головною відмінністю стане можливість самостійно зареєструватися онлайн. Зараз для реєстрації потрібно прийти в один з магазинів компанії з паспортом та ідентифікаційним кодом.

Мобільні оператори стверджують, що реєстрація буде безкоштовною. При цьому факт реєстрації не означатиме підписання контракту з оператором зв'язку.

"Реєстрація все одно буде - це світовий тренд і стратегічний план уряду. Ми доклали максимум зусиль, щоб вона була зручною для абонентів. Якщо держава підтримає регулятора (НКРЗІ. - ЕП) і схвалить пропозиції гравців ринку, то незабаром користувачі зможуть ідентифікуватися у оператора з будь-яких пристроїв за допомогою ЕЦП, ID-карт або BankID ", - говорить президент" Київстару "Петро Чернишов.

У Мексиці обов'язкова реєстрація sim-карт була введена в 2009 році. Вона була скасована через рік. Причина проста: аналіз наслідків впровадження обов'язкової реєстрації показав, що ця процедура ніяк не допомогла попередження або розслідування злочинів.

Більш того, аналіз досліджень в країнах, де була введена обов'язкова реєстрація sim-карт, показав ряд негативних наслідків такого рішення.

Як раніше писала «Справжня Варта»,

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments