Військкомати реформують у територіальні центри

Середа, 1 листопада 2017, 17:34
Як на Зоході вербувальні центри, та в Україні військові терцентри займатимуться, переважно, вербуванням громадян на військову службу за контрактом.
Військкомати реформують у територіальні центри

Про це 1 листопада під час брифінгу розповів начальник відділу комплектування і призову – заступник начальника управління призову та комплектування Головного управління персоналу Генерального штабу ЗС України полковник Валерій Дендебера., - повідомляє «Справжня Варта».

На базі Чернігівського обласного військового комісаріату та Козелецького районного військового комісаріату триває експеримент з реформування військових комісаріатів у територіальні центри комплектування та соціальної підтримки. Новий підхід дозволить посилити заходи вербування громадян на військову службу за контрактом. Набір здійснюватиметься окремо для кожного виду (роду) військ Збройних Сил України. До того ж створення Центрів повинно покращити обліково-мобілізаційну роботу та забезпечити прозорість та підвищити якість надання адміністративних послуг громадянам.

«У провідних країнах світу таких як: США, Франція, Німеччина є так звані вербувальні центри. Вони займаються активним пошуком громадян для проходження військової служби за контрактом. Територіальні центри, котрі мають прийти на зміну військкоматам, будуть кардинально відрізнятися насамперед новим підходом до здійснення комплектування. Ми плануємо відійти від радянського пасивного способу комплектування, за принципом хто прийшов з тим працюємо, до активного. Будуть розгортатись спеціальні вербувальні дільниці, де проводитимуться з громадянами відповідні роз’яснювальні заходи щодо вступу на військову службу за контрактом», - пояснив полковник ВалерійДендебера.

Як раніше писала «Справжня Варта», перших призовників з Харківщини відправили служити до Одеси та Львова.

Усього протягом жовтня-листопада 2017 року Харківщина має відправити до лав української армії близько 900 призовників.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments