Українці платитимуть пеню за кожен день прострочення сплати "комуналки"/ Доповнено

Четвер, 9 листопада 2017, 11:21
Також вводиться додаткова плата за управління багатоквартирним будинком
Українці платитимуть пеню за кожен день прострочення сплати "комуналки"/ Доповнено

Такі зміни внесені сьогодні депутатами Ради в законі «Про житлово-комунальні послуги» № 1581, - повідомляє «Справжня Варта».

Ціна послуги з управління багатоквартирним будинком встановлюється договором про надання послуг з управління багатоквартирним будинком в розрахунку на один квадратний метр загальної площі.

Встановлюється відповідальность за надання неякісних комунальних послуг. 

Також пеня встановлюється в розмірі 0,01% за кожен день прострочення виплат.

Також законопроект пропонує виділити з квартирної плати послугу з поводження з твердими відходами.

За словами Віце-прем'єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадія  Зубка,  «Це перший крок до можливості мешканців багатоповерхового сектору впливати на надання якісних послуг по справедливій ціні. Прийнятий закон  у комплексі із 417 Законом «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку» спрямовані на зміцнення в Україні інституту «ефективного власника».

Віце-прем’єр підкреслив, що документ передбачає право споживача на зменшення розміру плати за ЖКП у разі їх ненадання, надання в неповному обсязі або зниження їх якості. Згідно із законопроектом споживач має право не оплачувати вартість комунальних послуг (крім теплової енергії), якщо ними не користується за період тимчасової відсутності в приміщенні понад 30 календарних днів.

Як раніше писала «Справжня Варта», соціальні працівники сплачиватимуть за ЖК-послуги менше інших харків'ян.

Пільгу введено у розмірі 50% вартості цих послуг.  Пільгу отримають близько 600 осіб, обсяги роботи у яких значно зросли.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

 

comments powered by HyperComments