За два роки планую переселити 25 тисяч військовослужбовців з наметів у сучасні і комфортабельні помешкання - Порошенко

Середа, 6 грудня 2017, 18:01
Про це Верховний Головнокомандувач ЗСУ Петро Порошенко сказав під час зустрічі з українськими воїнами.
За два роки планую переселити 25 тисяч військовослужбовців з наметів у сучасні і комфортабельні помешкання - Порошенко

Глава держави особливо підкреслив необхідність створення гідних умов розміщення та проживання військовослужбовців. Він наголосив, що разом зі створенням нової армії та відновленням бойової спроможності війська, одним з його головних пріоритетів є забезпечення достойних соціальних умов для військовослужбовців.

«За останні два роки майже дві з половиною тисячі військовослужбовців Збройних сил отримали квартири. Ще понад двох тисяч помешкань збудовано для тих, хто служить в Національній гвардії, Службі безпеці, на кордоні, у Спецслужбі транспорту»,  - сказав Петро Порошенко. При цьому він повідомив, що Верховна Рада проголосувала закон, який підпорядковує Спецслужбу транспорту Міністерству оборони.

«По гарнізонах нашої країни вже зводяться нові казарми – хоча язик не повертається називати ці новобудови таким архаїчним словом», - підкреслив Президент. Він зазначив, що як Верховний Головнокомандувач Збройних сил ініціював масштабний проект з будівництва сучасних гуртожитків, а не казарм для контрактників.

«За два роки я планую переселити 25 тисяч військовослужбовців з наметів чи запліснявілих радянських казарм у сучасні і комфортабельні помешкання», - сказав Петро Порошенко та наголосив, що для нього надзвичайно важливим є, «щоб воїн думав не про те - як і де поспати, а думав - як краще захищати Батьківщину».

Глава держави повідомив, що вже розпочалося будівництво 91 гуртожитку першої черги, а у другій половині наступного року буде збудовано ще 93 гуртожитки.

Петро Порошенко підкреслив, що він й надалі буде робити усе можливе, щоб покращити  законодавче забезпечення соціального захисту військовослужбовців.

У присутності українських воїнів Президент підписав Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань забезпечення жилими приміщеннями військовослужбовців та членів сімей військовослужбовців, які загинули під час виконання обов’язків військової служби».

comments powered by HyperComments