Наша мета – у наступному 10-річчі стати членом НАТО - Порошенко

Четвер, 22 березня 2018, 18:01
Разом з Україною Північноатлантичний альянс став би сильнішим і ефективнішим, ніж сьогодні.
Наша мета – у наступному 10-річчі стати членом НАТО - Порошенко

Про це Петро Порошенко заявив у інтерв'ю виданню Hamburger Abendblatt, яке входить до німецького медіаконцерну Funke Media Group, передає прес-служба ХОДА. 

Говорячи про подальшу інтеграцію до Альянсу, Президент наголосив: «Нам потрібен тепер план дій для набуття повного членства в НАТО. Ми прагнемо отримати цей план дій до кінця 2019 року».

«У 2013 році лише 16 % українців підтримували ідею членства в НАТО. На сьогодні це - 59 %. Це – неймовірний результат після 70 років комуністичного режиму», - наголосив Петро Порошенко.

Нагадаємо, раніше Юлія Світлична також зазначала, що правдива інформація про НАТО на сьогодні є дуже актуальною для українців - адже існують старі міф про цю організацію, які слід розвінчувати. 

Про це сказала і Ірина Луценко. За її словами, НАТО - це не агресивний, а оборонний союз, завдання якого - захищати, а не нападати. Також вона зазначила, що зараз здійснюється одностороннє переведення армії на стандарти НАТО - і вже приблизно на 60% вона відповідає цим стандартам.

Ірина Луценко також зауважила, що для членства у військовому союзі Україні необхідно підняти на високий рівень економіку в цілому. Для  цього в країні впроваджуються системні реформи - децентралізації, медичної галузі, судової системи тощо.

comments powered by HyperComments