МОЗ пояснює, як підписати декларацію про вибір лікаря дитині

Четвер, 19 квітня 2018, 14:37
Фахівці відповідають - які документи потрібні, хто має підписувати, яких лікарів можна обрати, чи мають дитина і батьки обслуговуватись в одному закладі і чи виїжджатиме лікар до дитини додому.
МОЗ пояснює, як підписати декларацію про вибір лікаря дитині

Як підписати декларацію дитині

За дітей до 14 років декларацію з лікарем підписують батьки. Це може зробити один з батьків - присутність всієї родини не обов’язкова. Тато або мама мають взяти з собою свої документи (паспорт, ІПН), свідоцтво про народження дитини і мобільний телефон. Якщо дитині уже виповнилося 14 років і вона отримала паспорт, то підписати декларацію з обраним лікарем вона може самостійно.

До якого віку дитину обслуговує педіатр

Педіатр може обслуговувати дітей до 18 років. З 18 років потрібно буде підписати декларацію з сімейним лікарем або терапевтом.

Чи мають дитина і батьки обслуговуватися в одному закладі чи в одного сімейного лікаря 

І дорослі, і діти можуть обрати ті заклади і тих лікарів, у яких вони хочуть обслуговуватися. Якщо вам подобається певний педіатр і ви хочете, щоб саме він став лікарем вашої дитини - ви можете підписати декларацію з ним, а для себе знайти сімейного лікаря чи терапевта в будь-якому іншому закладі. Або, якщо вам зручніше, щоб і ви, і діти ходили до одного фахівця в одному закладі - підпишіть декларацію для всіх у одного сімейного лікаря. Чи записуватися всім до одного лікаря в одному заклад, чи до різних у різних закладах - вибір лише за вами.

Чи буде лікар приїжджати на виклики до дитини додому

Так, виклик додому сімейного лікаря, терапевта та педіатра входить до переліку послуг, які надаються на первинній ланці. Тож педіатр чи сімейний лікар, який обслуговує дитину, зможе приїхати, якщо це буде потрібно.ф

comments powered by HyperComments