Країна

15:29
За оперативними даними Центру громадського здоров’я МОЗ України, протягом 34-го тижня 2019 р. на кір захворіли 190 людей — 141 дорослих і 49 дітей. Щеплення — єдиний надійний захист від кору, особливо якщо у вашому регіоні зафіксовано спалах захворюваності.
14:33
Кабінет міністрів України прем'єр-міністра Володимира Гройсмана склав повноваження у четвер, 29 серпня, у ході першого пленарного засідання Верховної ради 9 скликання.
13:30
У 25 школах по всій Україні запровадять пілотний проект SEE Learning — програму соціального, емоційного та етичного навчання. Її розробили для 12-річної школи міжнародна команда вчених на базі Університету Еморі (США) за підтримки Лауреата Нобелівської премії миру Далай-лами XIV.
13:39
Закон «Про забезпечення функціонування української мови як державної» ухвалили 278-ма голосами.
16:31
Телеведучий і екстремал Дмитро Комаров у команді досвідчених пілотів здійснить триденний політ на невеликому чотиримісному літаку, під час якого планує відвідати максимальну кількість населених пунктів України.
11:05
Напередодні виборів в Україні оголошено день тиші - сьогодні, 30 березня, в країні заборонена будь-яка політична реклама і агітація.
14:43
Компанія «Укрзалізниця» має намір провести експеримент, в ході якого в деяких пасажирських поїздах далекого прямування кількість провідників буде зменшено з розрахунку два провідника на два вагона.
20:09
Лише за 2018 рік Нацкорпус провів понад 10 тисяч акцій усією Україною. Про це сказав голова з’зду, речник партії «Національний корпус» Олександр Алфьоров, відкриваючи ІІІ Всеукраїнський з’їзду партії.
11:33
Всесвітня організація охорони здоров’я вперше внесла у щорічний список глобальних загроз людству відмову від вакцинації. Імунізація, за даними ВООЗ, запобігає 2-3 млн смертей у світі щороку, а ще 1,5 млн людей можна врятувати, якщо охоплення щепленнями збільшиться.
17:19
Щеплення стимулює роботу імунної системи людини. Вакцинація проти кору допоможе організму виробити антитіла до цього захворювання і посилити загальний імунітет.