Президент Б. Коморовський зустрівся з православною громадою Польщі

Вівторок, 11 січня 2011, 19:01
У керівників сусідніх країн дивовижно різне ставлення до власної нації. Президент Янукович 6 січня побачив, що "усі православні християни з надією вдивляються в небо", але не помітив у цей час кілька мільйонів українських греко-католиків, які теж готувались до Різдва. Президент виразно католицької Польщі знайшов час для розмови з польськими православними, яких у країні значно менше відсотка.
Президент Б. Коморовський зустрівся з православною громадою Польщі

Під час зустрічі з представниками Автокефальної православної церкви у Польщі, яка відбулася 11 січня, президент Броніслав Коморовський сказав, що багатокультурність це спільна спадщина Республіки Польща і всієї Європи.
У Польщі, країні з драматичним минулим, - зазначив Броніслав Коморовський - мусить бути місце для толерантності, пошани і взаємозрозуміння представників різних конфесій. Президент додав, що всі разом повинні гордитися вільною батьківщиною, яка розвивається.
Глава польської держави висловив сподіванння, що в Польщі і надалі будуть плекати довоєнну традицію спільного відзначення Різдва Христового православними і католиками.
"Я мрію про це, що колись було суттю доброї традиції, дорого сусідства, доброго спільного життя: католицької і православної громад. Я не знаю, як це виглядає сьогодні, але я завжди з зацікавленням слухав розповідей про те, як на колишніх північно-східних територіях, звідки походить також і моя родина, Різдво Христове і Новий Рік святкували впродовж двох тижнів – це найкращий спосіб для підкреслення того, що нас об’єднує". - сказав Б.Коморовський.

У зустрічі з Президентом Польщі взяло участь понад 100 осіб: православне духовенство, серед якого був митрополит Сава, депутати самоуправлінь, громадські діячі та вчені.

comments powered by HyperComments