Говорить і показує Тбілісі: на Україну починає мовлення новий телеканал з Кавказу

Середа, 26 січня 2011, 23:10
На тлі безрадісних повідомлень про судові обмеження в Україні для телеканалів "П'ятий" та "TVi", припинення україномовних радіопрограм Бі-Бі-Сі, в Грузії розпочинає роботу новий міжнародний канал
Говорить і показує Тбілісі: на Україну починає мовлення новий телеканал з Кавказу

З 26 січня починає мовлення новий телевізійний канал – «Перший Інформаційний Кавказький» («ПІК»). Він створений на базі Суспільного мовлення Грузії і для виходу в ефір використає супутник Hotbird. До початку 2010 р., як відомо, працював попередник «ПІК» – супутниковий канал «Перший Кавказький».
«Канал ПІК – кавказький канал, але він не буде каналом суто місцевого характеру. – стверджує керівництво каналу. – Ми будемо представляти світ Кавказу та Кавказ – світові».
 Новий телеканал має намір щодня вести шестигодинне мовлення з Тбілісі російською мовою та охопити Східну Європу разом з Україною, Білоруссю, Росією, а також Іран, Туреччину та Північний і Південний Кавказ.
Телеглядачам буде запропоновано широкий спектр жанрів включно із сучасною документалістикою, історичними та мистецтвознавчими бесідами, дискусійними ток-шоу та студійними тележурналами.
 Генеральним директором телеканалу призначений Роберт Парсонс, який раніше працював корреспондентом Бі-Бі-Сі в Тбілісі та очолював грузинську редакцію «Радіо Свобода».
«Ми за жодних обставин не будемо пропагандистським телебаченням. – заявив Р.Парсонс на презентації нового каналу. – Я дуже добре усвідомлюю, що пропаганда для нас – це смерть. Я ніколи не працював і не буду працювати для пропагандистського канала».
Разом з тим керівники «ПІК» не виключають, що мовлення нового телеканалу викличе незадоволення Кремля і може перетворитись на черговий привід для суперечок між Росією та Грузією.

Прикро, але у невеликій Грузії відшукали необхідні ресурси для поширення своїх поглядів на світ, а у великій Україні звично споживають переважно чужий інформаційний продукт.



 

comments powered by HyperComments