Лівія: тіла вбитих вивозять літаками в пустелю. Італійський уряд спростовує інформацію про участь їх громадян у військових діях

П'ятниця, 25 лютого 2011, 10:24
У Лівії найманці голови держави Муаммара Каддафі вантажать тіла вбитих опозиціонерів у літаки і скидають в пустелі. Про це повідомив колишній представник Лівії в Організації Об`єднаних Націй Ібрагим Даббаши. Він зазначив, що загиблих викидають у районі м. Сирта.
Лівія: тіла вбитих вивозять літаками в пустелю. Італійський уряд спростовує інформацію про участь їх громадян у військових діях

За даними різних джерел, від сутичок між урядовими сиоами та демонстрантами, що тривають у Лівії, загинули від 300 до 1000 осіб.

Президент Італії Джорджо Наполітано глибоко стривожений подіями у Лівії, де, за останніми повідомленнями, кількість жертв досягла тисячі осіб.

Глава Італійської Республіки, який уважно слідкує за перебігом подій, підкреслює, що на цілком слушні вимоги реформ та більшого ступеню демократії, які висуває лівійський народ, "повинна надійти відповідь у рамках діалогу між різними елементами суспільства та влади",- йдеться в офіційній ноті.

У цей час Рада міністрів Італії зазначила, що є "фальшивою та провокаторською розповсюджена інформація про те, що з боку Італії існує військова або інша допомога щодо дій проти маніфестантів та загалом проти цивільного населення".

Італія може стати країною, яка зіштовхнеться з найбільшим потоком біженців з Лівії - як лівійських громадян, так і представників інших країн, сказала речник Вищого комісаріату у справах біженців ООН Мелісса Флемінг. Вона закликала Італію та інші європейські країни не відсилати назад людей, які втікають з країн, де тривають криваві зіткнення.

comments powered by HyperComments