Заснована міжпарламентська асамблея Euronest. Таке рішення прийняте 3 червня на організаційному з'їзді організації в Брюсселі.

Понеділок, 6 червня 2011, 20:37
Співпрезидентами Euronest стали народний депутат України Борис Тарасюк (НУНС) - від країн Східного партнерства і Крістіан Вігенін - від Європейського парламенту. Згідно із заявою за підсумками з'їзду Euronest повинна стати місцем діалогу європейських парламентарів і країн програми Східного партнерства, до яких належить і Україна.
Заснована міжпарламентська асамблея Euronest.   Таке рішення прийняте 3 червня  на організаційному з'їзді організації в Брюсселі.

 

За словами  Б.Тарасюка, Європарламент врахував пропозицію закріпити в ст.1 положення про перспективу членства в Євросоюзі країн-учасниць Східного партнерства.  "Цим актом парламентська асамблея Euronest затверджується як парламентський інститут європейського партнерства між ЄС і східноєвропейськими партнерами, до якого в принципі може бути застосовна ст.49 Договори про ЄС", - говориться в документі. 

У засіданні взяли участь президент Європарламенту Єжи Бузек, верховний представник ЄС з питань  зовнішньої політики і безпеки Кетрін Ештон, представники керівництва парламентів Азербайджану, Вірменії, Грузії і Молдови. Українську делегацію очолив Б.Тарасюк, який і підписав від імені парламенту України акт про заснування Асамблеї

comments powered by HyperComments