Англійський рок-музикант Стінг підтримав страйкуючих нафтовиків Казахстану скасуванням концерту в Астані

Понеділок, 4 липня 2011, 11:24
Стінг скасував свій концерт в Астані з політичних мотивів, повідомляється на офіційному сайті британського музиканта. Виступ мав відбутися 4 липня на святкуванні дня міста. Як повідомляється на сайті Стінга, правозахисна організація Amnesty International звернула увагу колишнього лідера Police на порушення прав нафтовиків, газовиків, лідерів їх профспілок і співпрацюючих з ними представників нафтопереробної галузі в Казахстані.
Англійський рок-музикант Стінг підтримав страйкуючих нафтовиків Казахстану скасуванням концерту в Астані

 

Стінг закликав світове співтовариство приділяти більше уваги голодуванням, страйкам та іншим акціям протесту співробітників казахських нафтових компаній, а також несправедливим звільненням і арештам незгодних.

Як відомо, у травні сотні казахстанських нафтовиків влаштували страйк, вимагаючи підвищити їм зарплату. Потім вони пікетували будівлю обласної адміністрації в Актау і намагалися перекрити міські дороги. Учасників демонстрацій затримувала поліція, декілька десятків осіб були звільнені.

Стінг повинен був грати в Астані програму Symphonicity - свої головні хіти в симфонічній оркестровці.

Нагадаємо, раніше на адресу Стінга прозвучало звинувачення в лицемірстві від британського дипломата - колишнього посла Великобританії в Узбекистані. Причиною для такої образи став виступ співака в Узбекистані для доньки президента (Іслама Карімова звинувачують в численних порушеннях прав людини). Стінг тоді цю ситуацію покоментував так: "Я прекрасно обізнаний про репутацію президента Узбекистану і вирішив зіграти не дивлячись ні на що. Я вважаю культурний бойкот безглуздим жестом".

 На 7 липня 2011 року в Києві, в Палаці спорту  запланований концертСтінга в рамках світового туру Symphonicity на підтримку альбому Symphonicities.

comments powered by HyperComments