Лікарі Чехії ратують за використання коноплі у лікувальних цілях. Більшість населення, схоже, не заперечує

Середа, 17 серпня 2011, 14:05
16 серпня чеські лікарі, пацієнти та науковці підписали петицію за легальне використання коноплі у лікуванні розсіяного склерозу, хвороби Паркінсона, раку та СНІДу. Їх аргументи - практика та дослідження спеціалістів інших країн. Вони вимагають вилучити параграф про неможливість використання коноплі під час лікування із закону про психотропні препарати. Підписанти вважають, що таким законом уряд порушує право громадян на вибір.
Лікарі Чехії ратують за використання коноплі у лікувальних цілях. Більшість населення, схоже, не заперечує

"Ми закликаємо до використання коноплі як ліків, ми не бажаємо легалізації наркотика", - заявив представник Центру адиктології при столичному Карловому університеті Томаш Забранські.
Прес-секретар Міністерства охорони здоров'я Властимил Шршень, у свою чергу, сказав: «В Чехії можна за рецептом купити ліки Sativex – з екстрактом з коноплі – для лікування розсіяного склерозу. Про подальше можливе використання коноплі при лікуванні необхідна суспільна дискусія".
Згідно з опитуваннями громадськості, використання коноплі в лікувальних цілях підтримує 78 відсотків населення. У медичних цілях коноплю вже використовують у Швейцарії, Іспанії, Канаді, США, Ізраїлі, Нідерландах, Італії та Німеччині.

comments powered by HyperComments