Грузія дозволить Росії вступити до Світової організації торгівлі (СОТ)

Середа, 9 листопада 2011, 12:04
Угоду з приєднання РФ до Світової організації торгівлі Росія і Грузія підпишуть сьогодні в Женеві.
грузія росія

Документ остаточно був узгоджений сторонами в минулу суботу, 5 листопада. Підписання договору відбудеться в закритому режимі, без представників ЗМІ.

 До недавнього часу єдиною серйозною перешкодою на шляху вступу Росії до СОТ залишалася позиція Грузії. Вимоги Тбілісі стосувалися митних пунктів на абхазькій і південноосетинській ділянках кордону з Росією.

 Мова йде про угоду з питання моніторингу вантажів на кордоні Росії і Грузії (Абхазії та Південної Осетії). За словами представників російської сторони погодили проект, який «не виходить за рамки принципової російської позиції». Сторони домовилися про те, що будуть залучати незалежні компанії до аудиту даних про торгівлю. Цю інформацію Росія і Грузія будуть передавати в інтегровану базу даних СОТ. Незалежні компанії також будуть сприяти митним службам Грузії та Росії.

 Фінальне засідання робочої групи з приєднання Росії до СОТ заплановано на 10-11 листопада. Помічник президента Росії Аркадій Дворкович висловив сподівання, що остаточне рішення про вступ Росії до СОТ буде прийнято на міністерській зустрічі СОТ 15 грудня.

comments powered by HyperComments