Польща запронувала створити Фонд для підтримки демократії навколо Євросоюзу

Субота, 3 грудня 2011, 15:10
10 країн Євросоюзу висловили попередню згоду підтримати запропонований Польщею Європейський фонд для демократії. Міністри закордонних справ дали згоду на його створення у Брюсселі.
Польща запронувала створити Фонд для підтримки демократії навколо Євросоюзу

Європейський фонд для демократії буде підтримувати зміни у країнах, що розташовані на Схід від Польщі, наприклад, у Білорусі, а також у країнах Північної Африки, де відбулись нещодавно  революції. Фонд фінансуватиме неурядові організації, громадянське суспільство, яке народжується, незалежні мас-медіа та політичні партії.

Міністр закордоних справа Польщі Радослав Сікорський сказав, що цього місяця має бути підписана декларація про створення Фонду, а діяти він почне наступного року:
 "Час підганяє, демократи нашого сусідства, як на Сході, так і на Півдні, чекають на створення такого Фонду. Тепер ми будемо вирішувати, скільки коштів на організацію Фонду може виділити наш МЗС. Це наша ініціатива, тому мені здається, що Польща також повинна підтримати цю ініціативу".

Тепер експерти євросоюзних країн повинні узгодити деталі створення Європейського фонду для демократії, зокрема те, яким чином він буде управлятися і яка буде процедура надання коштів.

comments powered by HyperComments