Провідна польська газета: Україна розбудовується за власні гроші

Понеділок, 26 грудня 2011, 16:01
«Хто модернізує Україну?» - запитує газета «Dziennik.Gazeta Prawna» і продовжує: "Незалежно від того, як сильно ми хотіли б визнати успіхом закінчення переговорів Україна-ЄС про Асоціацію, приклад Києва як на долоні показує усі недоліки східної євросоюзної політики...
Провідна польська газета: Україна розбудовується за власні гроші

 Йдеться про зміни, які відбуваються над  Дніпром у зв’язку з підготовкою до Євро-2012 і про те, як залучення найголовніших олігархів та половини уряду до модернізації країни, штовхає державу вперед. Супроводжується все це «українською специфікою», тобто: розподіл тендерів, корупція та поділ ринку між локальними князьками. Але, ефект усього цього виявився значно кращим, ніж євросоюзна грантова політика. Тож, результат, який ми бачимо, порівнюючи футбольну дипломатію та офіційну політику Євросоюзу щодо Сходу, змушує переосмислити її сенс.
Автор допису в газеті «Dziennik.Gazeta Prawna» наголошує, що грантова допомога ЄС повинна приносити користь простим людям, мовляв футбольна дипломатія принесла більше користі. Видання хвалить українців за модернізацію автошляхів, за перебудову Борисполя, за те, що зникають нахабні таксисти в характерних шкіряних куртках. Президент Янукович розписав вибори вже після Євро-2012, тобто, вони проходитимуть після певного інфраструктурного стрибка країни над Дніпром. Автор нагадує, що українці, як це не парадоксально, більшість інвестицій здійснили за свої, а не за західні гроші. А при нагоді посилається на портал The Euobserver, який підмітив, що УЄФА виконала роботу за Європейську Комісію, - взяти хоча б стадіон у Києві, де дах, – німецький, трава, - словацька, а крісла, - британцькі.
Словом, польське видання пропонує переглянути політику Заходу щодо Сходу і ставить питання, як зробити так, аби вона була успішною.

comments powered by HyperComments