11 польських міст – у Конкурсі на найгарніше місто світу

П'ятниця, 20 січня 2012, 11:19
Почався черговий конкурс на сім нових чудес. Цього разу вибираємо найгарніше місто планети. Конкурс оголосив вже згадуваний при нагоді голосування на сім нових чудес природи і сім нових чудес архітектури Швейцарський фонд "New7Wonders".
11 польських міст – у Конкурсі на найгарніше місто світу

Засади такі: треба голосувати за посередництвом інтернету. Конкурс триватиме до 6 грудня 2013 року. Причому до березня 2012 користувачі інтернету можуть віддавати свої голоси за місто (або міста), які повинні, на їхню думку, пройти до фіналу. Можна голосувати за кожне конкурсне місто. А всього їх – 1259. Від березня до листопада організатори будуть вибирати з-посеред цих міст ті, які набрали найбільше голосів. Тобто до півфіналу потрапить 300 учасників. А з цих 300 до фіналу відсіють тільки 28 міст. Переможцями стануть 7 із цих 28 фінальних міст.

Варто нагадати, що у попередньому конкурсі на сім нових чудес природи ("new7wonders of nature") до фіналу пройшли польські Мазурські озера. Це неабияке досягнення, адже Мазури були єдиним європейським фіналістом.
У конкурсі на найгарніше місто світу беруть участь 11 польських міст:
Бидґощ
Варшава
Вроцлав
Ґданськ
Замость
Катовиці
Краків
Люблін
Познань
Щецін
Торунь.

Докладніше про цей конкурс: Українські міста можуть потрапити до фіналу всесвітнього конкурсу «Нові 7 чудес: Міста».

comments powered by HyperComments