Чеська Феміда безжальна до влади і чутлива до скарг громадян: за ігнорування запитів - арешт комунального майна

Понеділок, 23 січня 2012, 11:09
20 січня суд наклав арешт на майно мерії Праги. Заарештовані всесвітньо відомі середньовічні пам'ятки Карлів міст, Ратуша на Староміській площі, будинок мерії на Маріанській площі. Притому відповідне судове рішення міська влада отримає лише 23 січня, але на сайті Чеського реєстру майна напроти всіх об'єктів вже позначено "заарештовано".
Чеська Феміда безжальна до влади і чутлива до скарг громадян: за ігнорування запитів - арешт комунального майна

Подробиці рішення поки що невідомі, але Прага вже потрапляла в подібну ситуацію, так само як і знаменитий курорт Карлові Вари. Причини були, з українського погляду, майже сміхотворні. У квітні минулого року суд заарештував майно адміністрації району Прага-1 (самісінький історичний центр міста)  через те, що його керівництво не надало відповідь на інформаційний запит громадянина Якуба Седлачека.

Седлачек вимагав від магістрату обнародування результатів внутрішнього аудиту управління транспорту, який перевіряв розподіл реєстраційних номерів. Прага-1 відмовилась оприлюднювати матеріали повністю, натомість надіслала заявнику витяги з документів.

Аналогічна історія трапилась у Карлових Варах. Місто тимчасово позбавили права розпоряджатися частиною його майна через відмову мерії надати інформацію громадянину Томашу Пецині, який хотів дізнатись подробиці реконструкції квартири, що надавалась в оренду .

comments powered by HyperComments