Вчені наблизилися до створення вакцини проти СНІДу

Субота, 10 липня 2010, 13:32
Вчені відкрили два нові різновиди антитіл людини, які в експериментах з інфікованими клітинами показали здатність справлятися з 90% відомих штамів вірусу СНІДу, що може наблизити створення вакцини від СНІДу і поліпшити існуючі методи лікування цієї хвороби.
Вчені наблизилися до створення вакцини проти СНІДу

Автори досліджень, вчені з дослідницького центру вакцин американського Національного інституту дослідження алергій та інфекцій, виявили два антитіла - VRC01 і VRC02 - у зразках сироватки крові людей, заражених ВІЛ.

Експерименти показали, що ці антитіла здатні приєднатися до ділянок оболонки вірусу імунодефіциту (ВІЛ-1), які мало відрізняються у різних штамів вірусу, що робить ці антитіла практично універсальним зброєю проти ВІЛ.

Інша група дослідників під керівництвом Тунціна Чжоу проаналізувала методом кристалографії молекулярну структуру одного з цих двох нових антитіл, VRC01.

"Ці дослідження ... представляють собою висококваліфіковано виконане логічне продовження робіт з пошуку мішеней для утворення вірус-нейтралізуючих антитіл та дизайну вакцин проти ВІЛ-інфекції, СНІДу", - прокоментував російський експерт.


 

comments powered by HyperComments