В Дунай потрапило більше 4 тисяч тонн аглоруди

Понеділок, 23 серпня 2010, 12:07
В річку Дунай в районі ДП “Ізмаїльський МТП” потрапидо більше 4 тонн аглоруди. Забруднення виявили фахівці Державної екологічної інспекції з охорони довкілля Північно-Західного регіону Чорного моря, повідомляє прес-служба Міністерства охорони навколишнього природного середовища України.
В Дунай потрапило більше 4 тисяч тонн аглоруди

Аварія сталася внаслідок перекидання двох барж, які належать судновласнику АСК “Укррічфлот”., навколишньому природному середовищу завдано збитків на суму 297096 грн.

Держекоінспекцією передано матеріали до Дунайської транспортної прокуратури для порушення кримінальної справи.

Вирішувати цю проблему допоможуть сусідні держави. Україна, Польща і Білорусь вже створюють біосферний резерват 

Кабінет міністрів України схвалив проект угоди між урядами України, Польщі і Білорусі про створення транскордонного біосферного резервату "Західне Полісся". Як повідомили в Департаменті інформації і масових комунікацій Секретаріату Кабміну, відповідне розпорядження було прийняте на засіданні уряду 18 серпня. 

Таким чином, український уряд створив правові й адміністративні принципи для транскордонної співпраці на заході регіону Полісся у сфері охорони навколишнього середовища і стабільного соціально-економічного розвитку.

Рішення Кабміну сприятиме збереженню біологічного і ландшафтного різноманіття, здійсненню наукових досліджень і програм моніторингу навколишнього середовища, особливо щодо водно-болотяних угідь, чутливіших до глобального потепління, зазначається в повідомленні.




 

comments powered by HyperComments