У Білорусії за напад на російське консульство заарештовано 6 осіб

Понеділок, 6 вересня 2010, 15:04
Правоохоронці затримали шістьох людей, котрі можуть бути причетні до нападу на російське посольство у Мінську. Ймовірно, всі нападники належать до якоїсь групи анархістів, яких у Білорусі є кілька десятків.
У Білорусії за напад на російське консульство заарештовано 6 осіб

Шість осіб затримано у справі про напад на російське посольство в Мінську, який стався в ніч на 31 серпня.

Про це заявив начальник прес-служби ГУВС Мінська Олександр Ластовський.

За даними сайту "Білоруський партизан", ці люди були затримані ще 3 вересня. Всього було затримано сім осіб; одну із затриманих пізніше відпустили. Видання повідомляє, що всі шестеро заарештовані.

Також називаються фігуранти справи анархістами. У квартирі, яку знімали фігуранти справи, пройшов обшук, в ході якого міліціонери вилучили п'ять комп'ютерів, два ноутбуки, мобільні телефони, гроші, афіші та журнали.

Виданню стали відомі імена затриманих (заарештованих) - Ігор Істозаров, Валерія Хотина, Сергій Слюсарев, Микола Дзедок, Олексій Жінгеровський та Олександр Францкевич. При цьому про пред'явлення їм будь-яких звинувачень не повідомляється.

Про те, що до атаки на посольство РФ можуть бути причетні анархісти, було відомо ще 2 вересня, коли в інтернеті з'явилася заява від імені якоїсь групи анархістів, яка взяла на себе відповідальність за подію. Автори заяви стверджували, що діють на знак солідарності з захисниками Химкинського лісу в Підмосков'ї.

Мінська міліція пізніше заявила, що перевірить версію про причетність анархістів до нападу на російську дипмісію, відзначивши при цьому, що в Білорусі налічується кілька десятків розрізнених анархістів.

Тим часом посольство Росії в Білорусі направило до білоруського МЗС ноту, висловивши тим самим невдоволення фактом появи в офіційних ЗМІ республіки неперевіреною інформацією про те, що до акції можуть бути причетні російські анархісти.

Напад на російське посольство сталося в ніч на 31 серпня. На територію місії кинули дві пляшки із запальною сумішшю, одна з них потрапила в службовий автомобіль.

Як заявляв президент Білорусі Олександр Лукашенко, він не виключає, що інцидент міг бути організований російською стороною, щоб очорнити білоруського лідера.

 

comments powered by HyperComments