У Запорізькій області ускладнюється ситуація з біженцями

Неділя, 31 серпня 2014, 21:47
За повідомленнями бердянських чиновників, ситуація з переселенцями із зони АТО загострюється.
У Запорізькій області ускладнюється ситуація з біженцями

29 серпня, в міськвиконкомі Бердянська відбулася зустріч керівника виконкому Наталії Гончарової, фахівців Центрів громадських ініціатив з керівником Бердянської міської організації Товариства Червоного Хреста Інни Тихомирової, яка керує справами. Ситуація в місті з кожним днем міняється, відчутно збільшилася кількість переселенців із зони проведення АТО. І якщо в червні Червоний хрест своїми силами вирішував  питання допомоги, то зараз до нього звертається більше 100 чоловік  щоденно, і можливості в чотирьох працівників вже обмежені, повідомляє прес-служба.

Об'єднати зусилля центрів громадських ініціатив, які територіально розташовані в кожному мікрорайоні міста, і Товариства Червоного Хреста в допомозі цій  категорії громадян, стало темою обговорення на зустрічі.

Наталія Гончарова повідомила, що ситуація загострюється, до виконкому звертається багато людей з Луганської і Донецької областей з питань матеріальної допомоги, розміщення. Наближається осінь, і гостро постає питання з теплими речами, з місцем проживанням в холодний період. Товариство Червоного Хреста вже декілька місяців надає допомогу жителям із зони проведення АТО, які вимушені були покинути свої будинки, майно, і приїхати до незнайомого міста. Міська влада, у свою чергу, повинна мати в кожному мікрорайоні свого представника- фахівця Центру громадських ініціатив, який міг би, окрім консультаційної допомоги, організувати збір потрібних речей на місцях.

Як відзначила Інна Тихомирова, Товариство Червоного Хреста останні роки намагалося ввести волонтерську роботу в місті. І зараз, в складний час для нашої країни, багато людей виявляє ініціативу, готовність допомагати. Це дуже важливо. Різні люди приїжджають до міста, багато дітей, людей пенсійного віку. І їм необхідно майже все, що використовується в побуті - від посуду,одягу, постільної білизни, продуктів до дитячих візків. І якщо буде можливість створити центри прийому речей в мікрорайонах, це буде зручніше для багатьох жителів, які хочуть допомогти.

Після обговорення робочих моментів було ухвалено таке рішення. Організувати збір необхідних речей в кожному мікрорайоні міста, а саме в Центрах громадських ініціатив. Чим можна допомогти: теплий одяг, важливо, щоб він був чистий і охайний, взуття, миючі засоби, продукти харчування тривалого зберігання (крупи, консерви, макарони, чай і так далі), постільна білизна, ковдри, посуд та інше. Щотижня усі зібрані речі відвозитимуть до приміщення Червоного Хреста.

comments powered by HyperComments