Посібник з редагування Вікіпедії відтепер доступний українською

Субота, 10 січня 2015, 16:18
Ілюстрований посібник «Редагуймо Вікіпедію» відтепер доступний українською, щоби дати можливість будь-якій людині швидко навчитись редагуванню Вікіпедії та долулучитись до її поліпшення. Українці стали шостою мовною спільнотою, що видала цю брошуру своєю рідною мовою.
Посібник з редагування Вікіпедії відтепер доступний українською
Про переклад ілюструваного та компактного посібника українською мовою, що був створений Фондом Вікімедіа, інформує блог ГО «Вікімедіа Україна».
 
У посібнику з редагування Вікіпедії у простій і компактній формі на конкретних прикладах розповідається про основні засади Вікіпедії, щоби дати можливість для «легкого старту» вікіпедистам-новачкам. Його переклад та адаптація українською мовою здійснили українські вікіпедисти-волонтери.
 
У посібнику наведено значний обсяг інформаці: від опису інтерфейсу та основних правил щодо вмісту статей до покрокових інструкцій з редагування статей з прикладами застосування правил Вікіпедії..
 
У посібнику також пояснюється механізми взаємодії з іншими редакторами Вікіпедії: від редагування власної сторінки користувача до звернення до іншого користувача за порадою та використання сторінок обговорень. Також у ньому згадано про різноманітні цікавинки української Вікіпедії — тематичні тижні та вікіпроекти, а також наведено досвід редакторів Вікіпедії з інших країн.
 
Як зазначається у блозі ГО «Вікімедіа Україна», редагують Вікіпедію волонтери, які це роблять у свій вільний час. Разом з тим, кожен може долучитись до поліпшення Вікіпедії. «Тільки спільними зусиллями можна створити вільну енциклопедію на високому якісному рівні», — йдеться у повідомленні.
 
Посібник удоступнено для ознайомлення та завантаження на Вікісховищі (ліцензія CC BY-SA 3.0). Отримати друковану версію цього посібника можна звернувшись до громадської організації «Вікімедіа Україна».
 
Нагадаємо, що у квітні 2012 року був виданий посібник «Як редагувати Вікіпедію», що став першим україномовним довідником з редагування Вікіпедії.
 
comments powered by HyperComments