Результати опитування: Путін б'є рекорди довіри у росіян

П'ятниця, 13 лютого 2015, 20:06
Президенту Росії Володимиру Путіну довіряє вже 85% росіян, що на 12% більше показника за січень.
Результати опитування: Путін б'є рекорди довіри у росіян
 
Про це свідчать дані опитування Фонду "Громадська думка", передає РІА "Новости". 84% опитаних вважають, що Путін працює на своїй посаді добре.
 
Якби вибори президента Росії відбулися наступної неділі, то за Путіна проголосували 74% (+ 4% по відношенню до січня 2015 року) росіян.
 
У той же час, за даними опитування, матеріальне становище 49% росіян, за їх власною оцінкою, погіршився за останні два-три місяці, а у 47% практично не змінилося.
 
Тільки 2% респондентів заявили про поліпшення свого фінансового становища, стільки ж вагалися з відповіддю в ході опитування. 34% росіян оцінюють своє матеріальне становище зараз як погане (32% у січні) і лише 5% як добрий (7% у січні). Більшість же респондентів -61% - не змогли відповісти на це питання.
 
У ситуації із зростанням цін 55% учасників опитування думають в першу чергу про те, як заощадити, скоротити споживання, а третина (33%) - про додатковий заробіток. 12% не змогли відповісти.
 
За словами половини росіян (51%), в останні півроку вони стали економити на продуктах харчування більше, ніж раніше. В першу чергу росіяни скорочують витрати на покупку м'яса / птиці (32%), сиру і ковбаси (30%), фруктів (27%), риби і морепродуктів (25%), а також кондитерських виробів (17%) і овочів (13 %).
 
Для 35% в цьому плані нічого не змінилося, а 1% став економити менше. Ще 9% заявили, що взагалі не економлять на продуктах харчування. 3% не змогли відповісти.
 
Про те, що вони стали більше економити на непродовольчих товарах і послугах в останні півроку, заявили 48% росіян. У 38% все залишилося як раніше, 2% стали економити менше. Ще 6% не економлять на таких товарах, 6% не змогли відповісти.
 
Насамперед респонденти скоротили витрати на одяг і взуття (26%), на розваги та дозвілля, електроніку та побутову техніку (по 16%), парфюмерно-косметичні товари (13%).
 
За останні півроку від великих покупок або інших запланованих витрат довелося відмовитися 43% респондентів - в основному від придбання побутової техніки (10%), ремонту житла (7%), покупки автомобіля (6%) або меблів (5%). У той же час 57% заявили, що ніякі заплановані витрати вони не відкладали.
 
Опитування ФОМ проведено 7-8 лютого в 204 населених пунктах, 64 суб'єктах РФ, серед 3000 респондентів.
comments powered by HyperComments