Російський суд: бойовики ДНР крадуть росіян, щоб отримувати викуп

Середа, 25 березня 2015, 17:07
Про звичаї, що панують на захоплених бойовиками українських територіях, стали говорити навіть в російських судах.
Російський суд: бойовики ДНР крадуть росіян, щоб отримувати викуп
Одну з таких історій суддям Матвєєво-Курганського райсуду Ростовської області розповів росіянин А. А. Калачов, який був викрадений донецькими терористами і вивезений з Росії в Україну минулої осені.
 
У суді він опинився за адміністративне порушення - влада його планувала покарати за незаконне перетинання україно-російського кордону. Однак обвинувачений запевнив суд, що продирався крізь прикордонні пости не по своїй волі.
 
З'ясувалося, що восени 2014 Калачов був викрадений на території Російської Федерації злочинцями, яких він назвав у суді «ополченцями Донецької народної республіки». Він розповів, що вивозити його в Україні злочинцям допомагали співробітники прикордонної служби Росії.
 
Після викрадення бойовики ДНР зажадали з його рідних викуп у розмірі 500 тисяч рублів. Родичі в короткі терміни назбирали потрібну суму і обміняли її на свого близького в середині жовтня 2010 року.
 
 
Згідно з протоколом про адміністративне правопорушення, 13 жовтня Калачов пізно ввечері в пішому порядку перетнув державний кордон з України до Росії поза встановленим пунктом пропуску без документів.
 
За порушення закону «Про державний кордон РФ» був затриманий прикордонним нарядом. Пізніше був визнаний винним у скоєнні адміністративного правопорушення, йому призначено покарання у вигляді адмінштрафу в розмірі 5000 рублів.
 
Правда, судді першої інстанції вирішили не карати його рублем і припинили виробництво.
 
 
comments powered by HyperComments