Нардепа Мосійчука затримали за хабарництво (відео)

П'ятниця, 18 вересня 2015, 11:16
Генпрокурор показав нардепам кіно про отримання хабара нардепом Мосійчуком, і отримав «добро» на його арешт.
Нардепа Мосійчука затримали за хабарництво (відео)

Учора Генпрокурор Віктор Шокін продемонстрував у Верховній Раді відеозапис, в яких фігурує нардеп від Радикальної партії Ігор Мосійчук. За 2 хвилини 13 сек. ролик демонструє корупційну діяльність народного депутата. На записі, представленому генпрокурором, депутат-радикал озвучував вартість різних послуг народних депутатів, у тому числі прикриття у разі незаконної здобичі копалин, «розцінки» на депутатські запити.

 

«Ви бачили своїми очима, як формує своє майно, грошові кошти Радикальна партія», - прокоментував відеопоказ Шокін. Крім того, прес-служба Генеральної прокуратури повідомила, що Мосійчук підозрюється в скоюванні кримінальних злочинів, передбачених ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або отримання неправомірної вигоди посадовцем), ч. 2, 3 ст. 296 (хуліганство), ч. 1, 2 ст. 350 (загроза або насильство відносно посадовця або громадянина, що виконує громадський обов'язок), ч. 1 ст. 376 (втручання вдіяльність судових органів), ч. 1, 2 ст. 377 (загроза або насильство відносно судді,присяжного) КК України.

Генеральний прокурор попросив невідкладно прийняти рішення і дозволити притягнути Мосійчука до кримінальної відповідальності, затримати і заарештувати його. Як повідомляв учора «Восточний», голова ВР Володимир Гройсман після цього заявив: «Я прошу негайно підготувати мені на підпис рішення парламенту про арешт Мосійчука». Верховна Рада підтримала це рішення 262 голосами, після чого Володимир Гройсман закрив засідання.

Сам Мосійчук в кулуарах заявив, що відео повністю змонтоване. Крім того, він сказав, що у Радикальної партії є факти фальсифікації Шокіним декількох кримінальних справ і вони їх оприлюднять.

 

comments powered by HyperComments