Чому впав російський авіалайнер? Причини гибелі

Субота, 31 жовтня 2015, 19:51
Наразі фахівці будуть з’ясовувати, чому впав російський аеробус. Чи то було технічна неполадка, чи то в цій катастрофі винні пілоти, чи це просто була звичайна диверсія. З приводу останньої версії, то владники Єгипту відразу ж спростували варіант, що лайнер могли збити чинні у Сінаю бойовики, не дивлячись на те, що за попередніми даними, літак зник з радарів поблизу гір Ен-Нахаль, де перебувають екстремісти, що протистоять владі.
Чому впав російський авіалайнер? Причини гибелі

Причиною гибелі аеробуса могли бути і двигун, який відмовив, і втрата контролю літака, але варіант терористичної атаки або обстрілу з землі повністю виключений, такими  є дані джерел у Каїрі.

Російський аеробус, який впав, здійснив свій перший політ більше вісімнадцяти років тому. Вперше він піднявся у небо 9 травня 1997 року. Спочатку борт з номером 663 належав ліванській компанії МЕА, турецькій Onur Air та саудівській Saudi Arabian Airlines, пізніше його взяла собі компанія Когалимавіа, це сталося в квітні 2012 року, повідомив ТАСС.

У компанії Когалимавіа було вже дві серйозні пригоди. Одна трапилася у квітні 2010 року, коли в аеропорту Домодєдова  ледь не трапилася аварія із аеробусом A320, який робив рейс із Москви в Хургаду.

Друга, не менш мала пригода, була 1 січня 2011 року. Мова йде про літак Ту-154Б-2, який виконував рейс Сургут-Москва, він згорів в аеропорту Сургута. Тоді загинуло троє людей, сорок одержали травми.

Однак літак, який розбився в Єгипті, пройшов всі необхідні перевірки, запевнив голова компанії Єгипту Адель Махгуб. На місці пригоди фахівці вже знайшли чорні ящики, які допоможуть пролити світло на те, що стало причиною падіння авіатранспорту.

comments powered by HyperComments