Все більше сирійців змушені покидати країну через російські авіаудари

Неділя, 10 січня 2016, 18:14
В Сирії російською авіацією лишень третина ударів завдається по позиціям Ісламської держави, повідомляє видання Reuters. Що в свою чергу сприяє масовому припливу біженців до Європи
Все більше сирійців змушені покидати країну через російські авіаудари

Їх неточність змушує цивільне населення тікати за кордон. Що, в свою чергу, поглиблює кризу в низці європейських країн, викликану великою кількістю біженців. Подібні заяви, наприклад, пролунали від одного з представників адміністрації США, який побажав залишитися анонімним. Наприклад, з З 5000 авіаударів, які нанесла російська авіація, тільки близько 70% «дісталися» бойовикам. За свідченнями рятувальників та правозахисних організацій, жертвами російських бомбардувань стали сотні мирних мешканців. Росією ж ці звинувачення просто відкидаються.

З початку громадянської війни в Сирії, яка розпочалася 2011 року, країну було змушено покинути 4400000 осіб. Деякі з них змогли перебратися до сусідніх держав, хоча чимало сирійців прагне виїхати до однієї з європейських країн.  

Організація Amnesty International наполягала на тому, що дії Москви порушують норми міжнародного права. За даними організації, з 30 вересня по 29 листопада як мінімум 200 мирних мешканців постраждали в результаті російських авіаударів. Проте представники РФ заперечують дані звинувачення. Наприклад, Міноборони Росії постійно висуває заяви, згідно яким їх авіація старається не завдавати ударів по житловим районам.

Докладніше – Крим. Реалії 

comments powered by HyperComments