В Парижі вшановували пам'ять жертв терактів

Неділя, 10 січня 2016, 19:09
Сьогодні в центрі міста парижани вшанували пам’ять жертв терористичних актів, які в країні розпочалися ще з вбивства представників редакції Charlie Hebdo 7 січня.
В Парижі вшановували пам'ять жертв терактів

В пам’ятній церемонії взяли участь родичі й друзі загиблих, громадські діячі, політики, а також просто небайдужі парижани. Як повідомляє Радіо Свобода, церемонія, що завершувала низку пам’ятних заходів, відбулася на площі Республіки. Тепер вона символізує солідарність мешканців міста, які 11 січня минулого року взяли участь в акції на захист свободи слова. Пам’ять загиблих вшанували хвилиною мовчання. Після чого прозвучала композиція у виконанні Джонні Холлідея та армійського оркестру, яку вони присвятили тим трагічним подіям.

Президентом Франсуа Олландом та мером Парижа Анн Ідальго була відкрита меморіальна дошка, присвячена жертвам терактів – всім, хто загинув унаслідок нападів на редакцію Charlie Chebdo та кошерний магазин, поліцейським та жертвам терактів 13 листопада. Загалом, від дій ісламістів минулого року постраждало 150 чоловік.

Згодом Олланд зробив візит до головної мечеті Парижа, чого раніше ніде не повідомляли. Як зазначили представники Єлисейського палацу, там в нього «відбулася нетривала бесіда, свого роду момент дружби і братерства за чашкою чаю».

Варто також зазначити, що у Франції ще діє режим надзвичайного стану, який ввели після низки терактів в листопаді минулого року. 

comments powered by HyperComments