Представники ПЕН-клубу в Росії висловили свою підтримку Надії Савченко

Вівторок, 8 березня 2016, 21:28
Члени російського ПЕН-клубу, а також вчені, письменники, журналісти та перекладачі закликали звільнити Надію Савченко в своєму колективному листі.
Представники ПЕН-клубу в Росії висловили свою підтримку Надії Савченко

Як передає «Главное», автори даного листа вбачають у переслідуванні Надії Савченко виключно політичні мотиви. У зв’язку з чим вони висловили вимогу визнати неспроможними підсумки слідства, яке було проведене в РФ. Також автори листа наголосили на тому, що слідчі, свідки та прокурори, які залучені до справи Савченко та вимагали для неї «неправосудного покарання», були притягнені до відповідальності.

У листі зазначається, що Савченко була визнана політв'язнем правозахисним центром «Меморіал». Під цим листом можна побачити підписи близько ста представників ПЕН-клубу, у тому числі Світлани Алексієвич, Володимира Войновича, Сергія Гандлевського, Віктора Шендеровича та Дениса Драгунського. Також під ним підписалася письменники, журналісти, перекладачі та вчені, які не належать до ПЕН-клубу.   

Чергове судове засідання має відбутися 9 березня. На ньому суд має оголосити вирок після виступу самої Савченко. Її адвокати наполягають на виправданні, проте прокуратура вимагає 23 роки колонії. 

comments powered by HyperComments