Україна зможе отримувати кредити на вітряки та соняшні батареї

Четвер, 12 травня 2016, 10:33
Указ «Питання приєднання України до Статуту Міжнародного агентства з відновлювальних джерел енергії (IRENA)» підписав Президент.
Україна зможе отримувати кредити на вітряки та соняшні батареї

 

«Голові Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України Савчуку Сергію Дмитровичу забезпечити подання в установленому порядку заявки щодо членства України у Міжнародному агентстві з відновлювальних джерел енергії (IRENA)», – йдеться в Указі.

Для України це має ряд переваг. Наприклад, можливість подання заявок до абудабійського фонду розвитку (АDFD) щодо отримання пільгових кредитів на проекти із відновлюваних джерел енергії. На сьогодні бюджет фонду складає 350 млн. доларів, надано кредитів на 98 млн. доларів (11 проектів).

«Також Україна матиме доступ до всієї наявної в IRENA інформації щодо використання відновлюваних джерел енергії (ВДЕ), результатів новітніх досліджень, передового досвіду, прогресивних механізмів фінансування розвитку відновлюваної енергетики. Це можливість отримати практичні поради експертів IRENA щодо покращення нормативно-правової бази у сфері відновлюваної енергетики. Крім того, це перспектива налагодити плідне співробітництво між Україною та розвиненими державами з метою розвитку відновлюваної енергетики», — повідомляє Урядовий портал.

Діяльність IRENA спрямована на забезпечення швидкого переходу до сталого використання відновлюваних джерел енергії у глобальних масштабах. Членами організації є 144 країни та ще 31 країна подала заявку на приєднання до організації.

comments powered by HyperComments