Уболівальникам радять мати підтвердження мети перебування у Франції

П'ятниця, 10 червня 2016, 11:23
На час проведення Чемпіонату Європи з футболу Євро-2016 та велоперегонів Тур де Франс продовжено термін дії режиму надзвичайного стану.
Уболівальникам радять мати підтвердження мети перебування у Франції

Для усіх туристів це означає посилений прикордонний та митний контроль на кордоні Франції, певні обмеження прав і свобод громадян у частині проведення масових зібрань та відвідання окремих місць, а також надання дозволу правоохоронним органам на здійснення адміністративних обшуків. Водночас Шенгенське законодавство продовжує діяти без обмежень.

З огляду на вказане, МЗС рекомендує громадянам України, які планують здійснити поїздку до Франції, мати при собі, разом з дійсним паспортом та документом, що дає право в’їзду до цієї країни (віза, посвідка на проживання тощо), підтвердження мети перебування у Франції.

Також українцям радять у громадських місцях бути пильними та обачними, заздалегідь опрацьовувати маршрути їх пересування країною, чітко виконувати всі вказівки і рекомендації сил безпеки та місцевої влади, бути готовими до перевірки документів та особистого контролю представниками правоохоронних органів, завжди мати при собі документи, які посвідчують особу, відслідковувати інформацію щодо заходів безпеки у місцях перебування.

У разі потрапляння у надзвичайну ситуацію громадянам України слід невідкладно звертатися до Посольства України у Франції за номером телефону: +33-143-06-07-37, e-mail: emb_fr@mfa.gov.ua, або на цілодобову «гарячу лінію» МЗС України: +38-044-238-16-57.

Зазначимо, що обмеження, введені у зв’язку зі скоєнням у листопаді 2015 року терористичних актів у Парижі, подовжено до 26 липня 2016 року.

comments powered by HyperComments