За вартістю проживання Харків — між пакистаньким Карачі та македонською Бітолою

Понеділок, 27 червня 2016, 12:15
Дані рейтингу 2016 року всесвітньої бази Numbeo свідчать, що найдешевшою для проживання країною у світі є Індія.
За вартістю проживання Харків — між пакистаньким Карачі та македонською Бітолою

Для складання рейтингу Numbeo враховано майже три мільйони цін у 5875 містах по всьому світу. Причому, увагу приділено і квиткам на автобус, і стравам у ресторані, і цінам на одяг, житло, товари, і відпочинок та розваги. Найдорожчими містами виявилися Цюрих, Женева та Базель у Швейцарії, Тромсо, Ставангер і Трондхайм у Норвегії, Сан-Франциско у США.

Найчисельніша нація на субконтиненті випередила сусідні Пакистан та Непал, пише «Українська правда». Причиною є порівняна дешевизна їжі, одягу та товарів щоденної необхідності на фоні хороших заробітних плат у Нью-Делі, Мумбаї та Бангалорі. Водночас, експерти The Independent наголошують, що насолода життям в Індії дуже залежить від того, ким є громадянин. Низькі ціни також не стосуються нерухомості чи імортних товарів.

Серед дешевих країн зазначено Молдову, Казахстан, Непал, Грузію, Алжир, Азербайджан і Колумбію. В тому ж місці рейтингу опинилася й Україна. Так, Львів, Харків, Дніпропетровськ та Київ зайняли відповідно 475, 463, 459 та 453 місце серед 497-ми.

У базі Numbeo зазначено, що середня заробітна плата у Києві після сплати податків становить 255 доларів США, одна пара джинсів — 66 доларів, комунальні витрати для квартири у 85 квадратних метрів — майже 55 доларів, чашка капучіно — 0,85 доларів та обід у МакДональдсі 2,50. У Харкові показники дещо інші.

Цікаво, що ціни наводять і у гривні, і у великій кількості інших валют світу.

 

comments powered by HyperComments