Нафта продовжує дешевшати

Четвер, 25 серпня 2016, 07:01
Коливання вартості "чорного золота" створює складну ситуацію в світовій економіці.
Нафта продовжує дешевшати

Мінливість ціни на нафту знову проявилася на цьому тижні. Спочатку на її вартості відбилася заява Ірану членам ОПЕК, що він братиме участь в вересневих переговорах про обмеження нафтовидобутку. Про це розповіли у вівторок представники картелю. Природно, що така, хоч і декларативна тенденція посприяла зростанню цін на нафту у вівторок.

Але ціна протрималася недовго - вже в середу як повідомляє Wall Street Journal нафта подешевшала, що пов'язано зі збільшенням її запасів в США. Чи повернеться ціна в колишні межі - невідомо, тим більше, що аналітики сумніваються в тому, що Іран погодиться на обмеження нафтовидобутку.
На даний момент світова ситуація, котра пов'язана з чорним золотом залишаеться складною

Борги найбільших нафтових компаній досягають рекордних рівнів на тлі низьких цін на нафту. Це викликає занепокоєння щодо їх здатності виплачувати дивіденди і робити інвестиції в майбутню здобич.

З іншого боку, повернення цін на нафту приблизно до $ 50 за барель дозволить перевірити теорію про «сланцевий діапазоні». Відповідно до неї виробники сланцевої нафти в США будуть скорочувати видобуток при цінах нижче $ 40 за барель і масово нарощувати, коли нафта подорожчає $ 60 за барель.

Тим часом, фондовий ринок Росії і курс рубля ростуть, незважаючи на що почався два роки тому загрозливий економіці країни обвал цін на нафту і міжнародні санкції, які сприяли відтоку капіталу з країни. Багато інвесторів пов'язують це відновлення ринків з головою ЦБ Ельвірою Набіулліною.

comments powered by HyperComments