Британці не хочуть виходити з ЄС

Неділя, 4 вересня 2016, 12:00
3 вересня в Лондоні, Единбурзі та Бірмінгемі пройшли багатотисячні демонстрації людей, які виступають проти того, щоб Великобританія вийшла з Європейського союзу, повідомило ВВС.
Британці не хочуть виходити з ЄС

Учасники акції у Лондоні пройшли від Гайд-парку до будівлі парламенту, де у понеділок, 5 вересня, повинні відбутися дебати про те, чи варто проводити другий референдум про членство країни в ЄС.

Мітинг мав на меті посилити тиск на уряд, щоб відкласти активацію 50 статті Лісабонської угоди, яка буде означати початок формального виходу Великобританії з ЄС.

Зазначимо, 1 вересня прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей заявила на зустрічі з міністрами, що повторного референдуму щодо Brexit не буде й країна повинна зосередитися на тих можливостях, які відкриваються за межами Євросоюзу.

Раніше Мей заявляла, що Великобританія не буде запускати формальну процедуру виходу з Європейського союзу до кінця 2016 року.

Нагадаємо, під час референдуму 2016 року за вихід Великобританії з Європейського союзу висловилося 51,9 % виборців, відповідно за продовження членства в ЄС виступило 48,1% виборців.

comments powered by HyperComments