Комітет Європарламенту проголосує доповідь про безвізовий режим для України без обговорення

Понеділок, 26 вересня 2016, 18:34
Комітет Європейського парламенту з питань громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ (LIBE) проголосує сьогодні доповідь щодо надання Україні безвізового режиму і мандат на початок переговорів між інститутами ЄС без обговорення.
Комітет Європарламенту проголосує доповідь про безвізовий режим для України без обговорення

Спочатку будуть проголосовані поправки, потім доповідь в цілому, і потім буде голосування мандата на переговори між інститутами, повідомили у Комітеті.

Очікується, що голосування «української доповіді» пройде за «грузинським сценарієм», коли поправки, спрямовані на те, щоб відхилити пропозицію Європейської комісії надати Грузії безвізовий режим, не знайшли необхідної кількості голосів, а сама доповідь була підтримана 44 голосами проти 5.

Поправки як до «грузинської», так і до «української доповіді» були внесені депутатами Європарламенту антиєвропейського, націоналістичного спрямування, зокрема, Беатрікс фон Шторх (Німеччина, група Європа свободи і прямої демократії).

Після того як доповідь і мандат на переговори будуть схвалені, Європарламент повинен затвердити склад переговорної команди, яка братиме участь в переговорах з Європейською комісією і Європейською радою. Очолить команду з шести представників Європарламенту голова Комітету Клод Мораес (група Альянс прогресивних соціалістів і демократів, Великобританія), а до її складу увійде доповідач Марія Габріель (група європейських народників, Болгарія).

Нагадаємо, 20 квітня Європейська комісія запропонувала Європарламенту і Ради Європейського Союзу скасувати візи для громадян України. Ця пропозиція є наслідком позитивної оцінки, наданої Єврокомісією в грудні минулого року. У ній, зокрема, міститься підтвердження того, що Україна вдало виконала всі критерії в рамках Плану дій з візової лібералізації.

comments powered by HyperComments