Новим президентом США став Дональд Трамп (ІНФОГРАФІКА)

Середа, 9 листопада 2016, 16:48
Кандидат від Республіканської партії Дональд Трамп переміг на виборах президента США, набравши 276 голосів.
Новим президентом США став Дональд Трамп (ІНФОГРАФІКА)

Про це свідчать дані на сайті Bloomberg. Нагадаємо, кандидат, який набирає більш ніж 270 голосів вибірників з 538, стає президентом.

У перемозі Трампа ключову роль зіграли результати голосування в так званих «штатах-гойдалках». Наприклад, абсолютно несподівано Трамп переміг в Північній Кароліні, Флориді, Огайо. Також з мінімальним відривом від головного конкурента - кандидата від Демократичної партії Хілларі Клінтон - Трамп переміг в Пенсільванії. Там за Трампа проголосували 48,8% виборців, за Клінтон - 47,6%. Пенсільванія з 20 виборцями також відноситься до числа штатів, які вирішують результат виборів.

Вирішальну роль зіграли результати штату Вісконсін, де Трампа підтримали 48,8% виборців. За Клінтон проголосували - 46%. Вісконсін має 10 голосів вибірників, які стали вирішальними у перемозі Трампа.

Виступаючи після оголошення результатів виборів у США, Дональд Трамп закликав всіх жителів Америки об'єднатися: «Зараз Америці пора знову об'єднатися після роз'єднання. Я закликаю республіканців, демократів, виборцям незалежних кандидатів об'єднатися в єдину націю. Настав час це зробити».

Трамп, крім цього, подякував своїх виборців, свою сім'ю і ряд співробітників свого штабу за внесок у перемогу на виборах президента США.

comments powered by HyperComments